Близо 4 пъти се е увеличил броят на положителните проби за COVID-19

...
Близо 4 пъти се е увеличил броят на положителните проби за COVID-19
Коментари Харесай

Пловдив в челната класация по положителни проби за COVID-19 сред учениците

Близо 4 пъти се е нараснал броят на положителните проби за COVID-19 измежду учениците спрямо предходната седмица. От началото на тестването на 10 ноември са направени близо 3 млн. щадящи проучвания. 1413 възпитаници са се оказали заразени. Най-много от тях са от 1 до 4 клас, оповестява Нова тв.

Най-много са позитивните възпитаници в София-град, Пловдив, Благоевград и Варна. В Кърджали, Видин, Сливен и Търговище има под 10 позитивни проби.

Междувременно процедурата за закупуване на антигенни проби бе прекъсната. По думите на зам.-директора на 119 СУ Симеон Ангелов учебното заведение разполага с артикули единствено за идния понеделник. " По време на тестването два пъти седмично нямахме карантинирани класове, по тази причина го считам за по-добра предварителна защита ", съобщи той.

Учениците от 5 до 12 клас се тестват сами пред учители. " Бройката на инфектирани при нас бележи напълно леко нарастване. За мен е неуместно образователната година да стартира седмица по-рано. Това ще навреди даже на стопанската система ", уточни Ангелов. И добави, че учебното заведение няма възможност само да си купува тестове, защото седмично те са 1600 на брой и костват повече от 2 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР